Wij bedrukken alles!
35 jaar ervaring!
Alles in eigen huis!
Beste prijs-kwaliteitverhouding!

Acrylaat platen

AcrylaatAcrylaat platen

Acrylaat platen worden vaak gebruikt als vervanging van glas en is zeer populair binnen de interieur toepassing. Acrylaat wordt in de volksmond ook wel plexiglas genoemd en is een benaming van de kunststofsoort Polymethylmethacrylaat (PMMA). De onovertroffen helderheid en de vormbaarheid zijn twee kenmerkende eigenschappen van PMMA of gewoonweg acrylaat. Helder PMMA laat zelfs enkele procenten meer licht door dan glas.

Het toepassen van acrylaat kent dan ook vele voordelen en is voor diverse doeleinde te gebruiken, ook wanneer je verlichting (achterzijde) wilt toepassen is dit uiteraard mogelijk. Acrylaat platen worden voor veel toepassingen ingezet, denk hierbij aan:

  • Voorzetramen of wanden;
  • Decoratie;
  • Covid spatschermen;
  • Schermen (balieschermen);

Bij Festa maken wij veel gebruik van acrylaat (3, 5 of 10mm zijn veel gebruikte diktes) platen, wij passen deze met name toe binnen de signing en displaybranche, waarbij gekozen wordt voor acrylaat in plaats van glas. Acrylaat is niet alleen een voordeligere oplossing, maar is ook nog eens veiliger en lichter van gewicht.

Acrylaat platen zijn er in gegoten en geëxtrudeerde kwaliteit, in vele kleuren, gestructureerde uitvoeringen en uiteenlopende smoke en opaal tinten. Geschikt voor allerlei toepassingen in de reclame-, bouw- en industriële sector. Twijfel je welke uitvoering het meest geschikt is voor uw doeleinde? Laat je dan adviseren.

Mocht je op zoek zijn naar meer slagvastigheid, dan adviseren wij je polycarbonaat of PET-G. Polycarbonaat of PET-G wordt met name in openbare ruimtes gebruikt, wanneer het ‘hufter-proof’ moet zijn.

Platen met print

Er zijn meerdere manieren van printen, direct op de plaat of d.m.v. vinyl. FC print op vinyl is een fractie duurder, maar de print is mooier (zowel kleur als scherpte). En behoudt ook langer zijn kleuren. Tevens is het minder krasgevoelig met montage.

Verschil tussen Plexiglas en Polycarbonaat

Polycarbonaat en acrylaat zijn vrijwel altijd toepasbaar binnen onze branche, beide toepassingen kennen voor- en nadelen in gebruik. Zo heeft polycarbonaat een hogere slagvastheid, is het beter brandwerend en gaat het vaker langer mee. Plexiglas (gegoten) is goed naar wens te vormen, is prettig bewerkbaar en kan eenvoudig voorzien worden van boorgaten of andere bevestigingsmechanisme.

Benieuwd naar de mogelijkheden en de beste toepassing voor jouw wensen? Neem dan contact op met ons, wij helpen je graag verder. Mede door het gebruik van de beste materialen en de beste machines kunnen wij vrijwel alle wensen omtrent acrylaat voor je bewerkstelligen. 

 Acrylaat laten bewerken bij Festa

Op zoek naar een professioneel bedrijf voor het laten bewerken van acrylaat platen? Kies voor Festa. Met jarenlange ervaring in acrylaat en Polycarbonaat, kunnen wij al jouw wensen bewerkstelligen.

Bezoek onze werkplaats en bekijk de mogelijkheden! Er zijn diverse manieren van bevestiging mogelijk, dit kan bijvoorbeeld middels plakken, boren of vrij van de muur met behulp van afstandhouders en (blinde) ophangsystemen. Uiteraard is de manier van bevestigen afhankelijk van de afmetingen en dikte van het acrylaat.  Voor extra stevigheid wordt vaak een dibond (aluminium composiet) plaat achter de acrylaatplaat toegepast.

Uiteraard kun je voor advies ook altijd contact opnemen via mail of telefoon. Naast acrylaat bewerking, bieden wij nog veel meer diensten aan. Denk hierbij aan gevelreclame, reclameborden, voertuigbelettering, promo- en bedrijfskleding, etc.

Acrylaat (PMMA)

  • Voorzetramen of wanden;
  • Decoratie;
  • Covid spatschermen;
  • Schermen (balieschermen);
  • Displays.

Nu Acrylaat platen nodig?

Contact opnemen Offerte aanvragen

Wij bedrukken alles!
Van sticker tot bedrijfspand

35 jaar ervaring!
Festa drukt sinds 1984

Alles in eigen huis!
750m2 productieruimte

Beste prijs-kwaliteitverhouding!
Zo betaalt u nooit te veel
 

Offerte Acrylaat platen

Vraag vrijblijvend en snel een offerte aan voor Acrylaat platen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.