Wij bedrukken alles!
35 jaar ervaring!
Alles in eigen huis!
Beste prijs-kwaliteitverhouding!

Bedrukte tapes

De specialist in bedrukte tapes


Tape laten bedrukken

Bedrukte tapes of gepersonaliseerde tapes worden steeds populairder en wij leveren ze in verschillende kwaliteiten, afhankelijk van de eisen die gevraagd worden. Uiteraard kunnen wij ieder gewenste kleur, logo of uitvoering uw tape bedrukken.

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag online direct een offerte op voor het laten bedrukken van taperollen. Met vele jaren ervaring het het produceren van tape met bedrukkingen zijn wij uw ideale partner voor kwaliteit op maat. 

Soorten bedrukte tapes

Een bedrukte tape bestaat uit 3 lagen, de inkt (bedrukking), de folie (drager) en de lijmlaag aan de onderzijde. Er zijn 2 type dragers; PVC (polyvinylchloride) en PP (polypropyleen). PP is er bij gekomen als milieuvriendelijker alternatief, waarvan er inmiddels verschillende types zijn. Het verschil zit in de lijmlaag.

  • PVC
  • PP Acryl No Noise
  • PP Acryl Low Noise
  • PP Solvent
  • PP Hotmelt
  • PP Acryl Noise

Bedrukte PVC tape
Bedrukte PVC tape is de beste kwaliteit tape. Bij het afrollen is de tape geluidsarm en de tape kan met de hand gescheurd worden. De PVC tape heeft een goede hechting onder verschillende omstandigheden. Deze tape is iets geliger dan de PP variant en beschikt over meer rek. Vanwege de rek in de tape is deze variant niet toepasbaar op een tapemachine, wel op een handroldispenser.

De tapes met een PP drager zijn leverbaar met verschillende lijmlagen.

Bedrukte acryl tape
Een Acryl lijmlaag gedraagt zich anders en zal zich over de tijd steeds beter gaan hechten, ook is druk belangrijk om de hechting van de acryllijm te activeren. Wanneer dozen bijvoorbeeld op elkaar gestapeld worden, dan zal de ontstane druk voor een perfecte hechting zorgen. De initiële kleefkracht is dus wel lager, vergeleken met de andere lijmlagen. Maar bij voldoende druk zal de uiteindelijke hechting zelfs hoger zijn dan bij bijvoorbeeld de PP Hotmelt.

Bedrukte PP Acryl No Noise tape
PP Acryl No Noise is ontwikkeld als alternatief op pvc en komt qua eigenschappen in de buurt van PVC. De No Noise heeft een dikkere lijmlaag dan andere acryl lijmlagen.

Bedrukte PP Acryl Low Noise tape
PP Acryl Low Noise is qua lijmlaag dunner dan de No Noise, waardoor die meer lawaai maakt. De hechtingseigenschappen zijn daardoor ook iets lager, net als de prijs.

Bedrukte PP Solvent tape
Wanneer de Low Noise nog te prijzig is, dan wordt de PP Solvent interessant. De PP Solvent komt redelijk overeen met de PP Hotmelt. Qua hechting is de lijmlaag van de PP Solvent een fractie beter. Qua geluid gelijkwaardig, maar qua prijs iets duurder.

Bedrukte PP Hotmelt tape
De lijmlaag van de PP Hotmelt is op basis van een synthetisch rubber en is makkelijk afrolbaar. Een hogere initiële hechting is ideaal voor het dichttapen van dozen. De PP Hotmelt wordt veel toegepast voor dozensluitmachines, als geluid geen issue is, want ze maken lawaai bij het afrollen.

Bedrukte PP Acryl Noise tape
De PP Acryl Noise is een voordelige tape, dit is een water acrylic en wordt veel verkocht. De minimale bestelhoeveelheid ligt wel aanzienlijk hoger. Minimaal 360 of 540? rollen i.p.v. de standaard 72 rollen.

Dus als je geen concessies wil doen dan is de PVC of PP Acryl No Noise de beste optie. Daarna is het een afweging van prijs t.o.v. gevraagde eisen. Wij adviseren je daarom graag welke tape voor jou het best geschikt is.

Houdbaarheid van tape.
De houdbaarheid van tape is beperkt, aangezien de lijmlaag op de inkt inwerkt. Vanuit de fabriek wordt er een houdbaarheid van 6 maanden afgegeven. Om de houdbaarheid te verlengen drukken wij “under surface”, echter is dit alleen toepasbaar bij PP en niet bij PVC. Als een rol is opgewikkeld, dan raakt de lijm de bedrukking niet en wordt die er ook niet afgetrokken tijdens het afwikkelen, vandaar dat “under surface” bedrukkingen langer mee gaan. Verder is rasterdruk beperkt mogelijk en dient dit in overleg te gebeuren aan de hand van het ontwerp.

Tip: houd het ontwerp zo simpel mogelijk voor de beste zichtbaarheid.

Voor bedrukte tape bent u bij Festa aan het juiste adres!

Contact opnemen Offerte aanvragen

Tape met logo bestellen? 

Wij leveren standaard rollengtes van 66 meter, in de markt wordt ook weleens 63 meter aangeboden. De standaard rolbreedte is 50 mm. De bedrukte rollen worden namelijk door (standaard) messen op breedte gesneden uit moederrollen van 200 of 150 mm breed. Uiteraard zijn andere breedtes mogelijk, zoals 25 of 38 mm.

Of u nu op zoek bent naar tape met logo of een heel ander bedrukte tape, bij Festa bent u aan het juiste adres. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u heel graag verder.


Wij bedrukken alles!
Van pen tot bedrijfspand

35 jaar ervaring!
Festa drukt sinds 1984

Alles in eigen huis!
750m2 productieruimte

Laagste prijs garantie!
Zo betaald u nooit te veel
 

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.