Wij bedrukken alles!
35 jaar ervaring!
Alles in eigen huis!
Beste prijs-kwaliteitverhouding!

Aanleveren

Aanleveren van bestanden


Digitale bestanden kunnen worden aangeleverd via info@festa.nl, wetransfer of via ons aanleverformulier in één van de volgende bestandsformaten:
• EPS (Encapsulated PostScript) zonder bitmap
• AI (Adobe Illustrator)
• CDR (CorelDraw)
• PDF (Adobe Portable Document Format)
• INDD (Adobe InDesign)

Zorg dat het een vectorbestand is en dat de lettertypes zijn omgezet naar contouren/curves (of het lettertype bijvoegen). Stuur ook altijd een JPG van het logo mee ter controle voor ons. Foto’s dienen te worden aangeleverd als JPG, TIFF, BMP in CMYK kleuren van voldoende kwaliteit. Gebruik pantonekleuren (Pantone Coated serie) of geef de te gebruiken PMS-kleurnummers aan. Gebruik CMYK kleuren (géén RGB) bij een full colour druk. Twijffelt u aan de kwaliteit, vraag het ons dan gerust.

Het aanleveren van een logo als bitmap is ook mogelijk. Deze zullen wij in veel gevallen moeten vectoriseren. We maken van een bitmap een vectorbestand. Houdt er wel rekening mee dat er tijdens het vectoriseren kleuren, details of vormen kunnen gaan afwijken. Wanneer u dit wilt voorkomen moet u een vectorbestand aanleveren.

Heeft u geen idee welke van de twee u heeft? Zoom dan in op het bestand. Wanneer het een bitmap is begint u een onscherp en korrelig beeld te zien. In onderstaand voorbeeld is het verschil duidelijk zichtbaar. Links ziet u een vectorbestand; alle hoeken zijn mooi afgerond en het beeld is niet korrelig. Rechts ziet u een bitmap; de randen zijn niet vloeiend en dus zal dit gevectoriseerd moeten worden voor een mooi eindresultaat.
Met het correct aanleveren van grafische bestanden vermijdt u extra DTP (= grafische bewerking) kosten en vertraging van levertijd. De meerkosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de uit te voeren werkzaamheden.

Contact opnemen

Bestanden aanleveren

Vul het formulier in en voeg uw bestanden toe

 • Sleep bestanden hierheen of

  Wij bedrukken alles!
  Van pen tot bedrijfspand

  35 jaar ervaring!
  Op gebied van drukwerk

  Alles in eigen huis!
  Voor het snelste resultaat

  Scherp geprijsd!
  Zo betaald u nooit te veel
   

  Offerte aanvragen

  Vrijblijvend en snel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.