Wij bedrukken alles!
35 jaar ervaring!
Alles in eigen huis!
Beste prijs-kwaliteitverhouding!

Vlag- en Baniermasten

De specialist in Vlag- en Baniermasten!


Alle soorten masten tot 12 meter hoog kunnen door ons geleverd worden, indien gewenst inclusief installatie en transport. In een markt waarin de kwaliteit vaak onduidelijk is, biedt Festa hoogwaardige producten en diensten tegen een eerlijke marktconforme prijs. Online een vlaggenmast bestellen? Neem dan contact met ons op, wij kunnen snel leveren.

Online vlaggenmast bestellen

We bieden masten aan voor verschillende toepassingen, waaronder voor verticaal gebruik (zogenoemde baniervlaggen) en horizontaal gebruik (zogenoemde landen vlaggen met of zonder wimpels). De 2 verschillende materialen zijn aluminium en polyester. Beide kunnen zowel tijdelijk als permanent worden toegepast. Het verschil van deze 2 materialen zit voornamelijk in de uitstraling. Daarbij kennen de verschillende materialen de volgende kenmerken:

Aluminium
• Aluminium is strakker qua oppervlakte (wordt in de regel als mooier ervaren).
• Aluminium mast is cilindrisch. Bij baniervlaggen wordt hierdoor meestal voor aluminium gekozen.
• Aluminium masten zijn standaard tot maximaal 9 meter leverbaar en polyester standaard tot 12 meter.
• Breukgarantie; het mastprofiel in aluminium heeft 10 jaar breukgarantie.
• De Easylift (hijsbare banierconstructie) is toepasbaar in de aluminium mast.

Polyester
• Polyester is door en door gekleurd, waardoor beschadigingen minder opvallen.
• De polyester mast is conisch. Doordat de polyester masten taps toe lopen (conisch) ogen ze eleganter, vooral toepassingen met horizontale vlaggen (landenvlaggen) en particulier wordt er vaak voor polyester gekozen.
• Polyester masten kunnen hoger worden uitgevoerd (tot wel 18 meter hoog)
• Polyester masten zijn standaard tot 12 meter leverbaar.
• Breukgarantie; het mastprofiel in polyester heeft 15 jaar breukgarantie

Welk soort materiaal ook uw voorkeur heeft, bij Festa bent u verzekerd van de beste kwaliteit en snelle en professionele uitvoeren.

Voor Vlag- Baniermasten bent u bij Festa aan het juiste adres!

Contact opnemen Offerte aanvragen

Welke soorten vlag- en Baniermasten?

De baniermast - Festa standaard
De baniermast, de mast met 360 graden roterende banierhouder, is geschikt voor diegenen die hun reclameboodschap onder alle weersomstandigheden zichtbaar willen hebben. De banierhouder is zeer degelijk uitgevoerd en gaat doorgaans voor de levensduur van de mast mee. Zelfs bij windstil weer zorgt de uithouder voor perfecte zichtbaarheid van uw banier, mede dankzij een soepel meedraaiend contragewicht en speciale ringen die de banier strak langs de mast houden.

Als standaard mast binnen Festa, is gekozen voor een dikwandige, robuuste cilindrische aluminium mast met een diameter van 90 mm. Deze mast is voorzien van een nastelbaar kantelanker. De hoge kwaliteit waarborgt een langdurige probleemloze werking. De kwaliteit van de toegepaste materialen voorkomt tevens doorbuigen van de uithouder. Daarnaast is de aluminium uithouderstaaf demontabel, zodat de mast tevens gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld “gewone” horizontale vlaggen.

Inclusief:
• Kantelankervoet; nastelbaar, thermisch verzinkt
• Afdekknop om opwaaien van banieren te voorkomen
• 10 jaar garantie tegen mastbreuk
• Zware banierhouder, geruisloos, met aluminium uithouderstaaf
• Contragewicht staaf/beugel en stille rubber/nylon dempingsringen

Alle aluminium profielen worden geproduceerd volgens EN 10204 -2.1 normen en worden in een zware legering geproduceerd.

Waarom de nastelbare kantelvoet als standaard?
Simpel, omdat het de beste en meest veilige bevestiging van mast-in-grond is, ook om de periodieke banierwissel uit te kunnen voeren. Naast de nastelbare kantelvoet worden grondbuizen in de markt aangeboden, maar deze kennen nadelen. Zo gaan ze vol zitten met vuil, zoals zand, steentjes en bladeren, waardoor de masten er op den duur moeilijk uit te verwijderen zijn. Naast de buizen in de grond, zijn er ook de buizen boven de grond, waar men de mast overheen schuift. Qua veiligheid is dit af te raden, aangezien de masten er vanaf de grond overheen moet worden getild. Bij minimale wind wordt dit al moeilijk, zeker als de masten langer dan 6 meter zijn. Beide grondbuizen kunnen niet nagesteld worden, waardoor het risico aanwezig is dat ze op den duur scheef gaan staan en dan is er geen eenvoudige correctiemogelijkheid voorhanden.

Optioneel Easylift™ (hijsbare banierhouder) voor aluminium masten
De Easylift is een hijsbare banierhouder, waardoor de mast niet hoeft te worden gekanteld om een banier te wisselen. Deze uitvoering is specifiek bedoeld voor eindgebruikers, die zelf eenvoudig en met slechts een kleine inspanning op locatie de banieren willen/moeten wisselen.

Via een afsluitbare bedieningsunit of met een lier wordt de banierhouder bediend bij het wisselen van de banier. Simpel, tijdbesparend en veilig!

Dit systeem is beproefd en uitvoerig getest, waardoor we 3 jaar volledige garantie op alle draaiende delen geven, naast de 10 jaar op breuk van het mastprofiel. De onderdelen van de Easylift™ zijn van hoogwaardige kwaliteit RVS en zelfsmerende POM-kunststof geleidingsringen. De banierhouder zelf is in aluminium uitgevoerd.
De Easylift™ met hijsbare banierconstructie is inclusief:
• inwendig koord, met stalen kern en bedienbaar via afsluitbare antidiefstal unit
• kogel gelagerde koorddoorvoer
De standaard kleur is wit (gepoedercoat in RAL9010) of zilvergrijs geanodiseerd. Speciaal voor de Easylift™ wordt een extra dikke coating aangebracht.

Voor Vlag- Baniermasten bent u bij Festa aan het juiste adres!

Contact opnemen Offerte aanvragen

Extra informatie vlag- en Baniermasten

Festa, uw leverancier voor vlag- en Baniermasten


Polyester masten 

De polyester masten zijn gemaakt van duurzaam glasvezelversterkt polyester, een onderhoudsvrij materiaal dat sterkte en een laag gewicht combineert met een glanzende, gladde en vuilafstotende afwerking. Deze masten zijn van Zweeds fabricaat, geproduceerd onder strenge ISO9001 en ISO14001 normering. Dit is de perfecte vlaggenmast voor particulieren of bedrijven die de nationale vlag of een welkomstwimpel willen voeren.
De polyester masten zijn in kleur leverbaar, deze kleurtechniek is in Zweden speciaal voor deze toepassing ontwikkeld en bestaat uit een oneindige reeks variabelen, leverbaar in vrijwel alle RAL- en PMS-pantone kleuren. De mast wordt tijdens het productieproces reeds gepigmenteerd in de juiste kleur. Niet alleen de UV-gestabiliseerde gelcoating, ook de kunststof hars en glasfibers worden door en door gekleurd. Dus niet alleen leverbaar in effen kleuren, maar met de nieuwste productietechnieken zijn ook metallic nuances leverbaar. Een RVS-look, aluminium uiterlijk of een metallic edelmetaal, de polyester mast is in vrijwel alle opties leverbaar.

Verschillende hijskoorden voor horizontale vlaggen i.c.m. een polyester mast
Een inwendig hijskoord systeem (ISS = Internal Security Safety) met afsluitbaar antidiefstal-luik wordt veelal gekozen door bedrijven en particulieren die hun vlag willen beschermen tegen diefstal en vandalisme. Ook het klapperen van het hijskoord tegen de mast wordt hiermee tenietgedaan.

ISS Exclusief is de luxe variant van het inwendig hijskoord systeem. De mast is voorzien van een RVS-liersysteem en een extra sterke inwendige vlaggenlijn. Met de Formenta ISS Exclusief is het vlag hijsen- en strijken nog comfortabeler. Dus voor het beste hijskoordsysteem kies je voor ISS Exclusief.

Kwaliteit en milieu
Onze polyester vlaggenmasten en het productieproces voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De productie is ISO 9001 gecertificeerd vanwege de kwaliteit van het product, en ISO 14001 gecertificeerd vanwege de milieuvriendelijke productiemethode. Alle vlaggenmasten zijn uitgebreid getest op sterkte door SP - The Swedish National Testing and Research Institute, vergelijkbaar met TNO in Nederland en TUV in Duitsland.


Vlaggenmast/baniermasten laten plaatsen

Wij plaatsen de masten op nieuwe en bestaande ankers, door ons te maken betonnen fundamenten of tegen de gevel. Inclusief:
• gebruik van materiaal
• herstel van straatwerk

Plaatsing & montage volgens de standaard plaatsingsvoorwaarden.

Welke vlag-/baniermaat bij welke mastlengte?

Onderstaande afmetingen zijn geen harde eisen, maar richtlijnen. Voor advies en/of een passend ontwerp kunt u altijd bij ons terecht.

Vlaggen

MastlengteAdviesmaat vlag
 6 meter150x225 cm 
 7 meter150 x 225 cm 
 8 meter200 x 300 cm 
 9 meter 200 x 300 cm
 10 meter 200 x 300 cm
 12 meter 200 x 300 cm of 300 x 450 cm

Banieren

MastlengteAdviesmaat banieren
 6 meter100 x 300 cm 
 7 meter100 x 300 cm of 120 x 350 cm
 8 meter120 x 350 cm of 120 x 400 cm
 9 meter120 x 450 cm
 10 meter120 x 450 cm of 150 x 500 cm
 12 meter150 x 500 cm of 150 x 600 cm

Vuistregel baniermaat: onderzijde banier niet lager dan de halve mastlengte.


Prijzen Vlaggenmast/baniermasten

In de markt worden ook voordeliger masten aangeboden, bijvoorbeeld 60mm aluminium masten. Voor permanente toepassing raden we dit af. De aanschaf van een mast is toch voor 20+ jaar. Heeft u toch interesse in voordeliger masten, voor bijvoorbeeld tijdelijk gebruik (evenementen of bouwplaatsen) neem dan contact op, want we kunnen die wel gewoon leveren en plaatsen, evt. ook in combinatie met een grondbuis.

Alle onderstaande prijzen zijn excl. btw. Voor grotere projecten bij voorkeur prijs op aanvraag.

Polyester vlaggenmasten ten behoeve van horizontale vlaggen.

Lengte  Diameter            

Prijs met
std. hijskoord

Prijs met ISS inc.
hijskoord Prijs

Prijs met ISS
hijskoord ex.

6 meter115 – 65 mmOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
7 meter115 – 65 mmOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
8 meter115 – 65 mmOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
9 meter115 – 65 mmOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
10 meter135 – 65 mmOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
12 meter135 – 65 mmOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

Meerprijs in kleur: 20% + startkosten á €95,-

Baniermasten aluminium of polyester

Baniermasten aluminium uitgevoerd met Easylift

LengteDiameterPrijs
6 meter90mmOp aanvraag
7 meter90mmOp aanvraag
8 meter90mmOp aanvraag
9 meter90mmOp aanvraag

Meer prijs lierbediening € 85,- / mast

Vrachtkosten Nederland: 1 mast € 65,- elke volgende mast € 9,50.
Vrachtkosten België: 1 mast € 125,- elke volgende mast € 19,50.

Informeer naar de plaatsingstarieven voor zowel Nederland als België.


Wij bedrukken alles!
Van pen tot bedrijfspand

35 jaar ervaring!
Festa drukt sinds 1984

Alles in eigen huis!
750m2 productieruimte

Laagste prijs garantie!
Zo betaald u nooit te veel
 

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 
 
Wij bedrukken alles!
35 jaar ervaring!
Alles in eigen huis!
Beste prijs-kwaliteitverhouding!